Sporttal minden könnyebb

Célunk, minél többféle parasport élményének eljuttatása mindenkihez!
Gyere és legyél Te is velünk Paraktív Arc!
Összehozzuk a társadalmat a sport által!
Ehhez keresünk partnereket, támogatókat!

Küldetésünk

Fontosnak tartjuk, hogy minden ember saját testi lelki egészsége megőrzése céljából hozzáférjen a sporthoz és éljen is a sportok adta lehetőségekkel. 

Úgy látjuk, hogy az épekkel szemben a sérült emberek számára a sporthoz való hozzáférés nem mindig könnyű. A lakóhelyük közelében lévő klubok nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek számukra, sok esetben nincsen ismeretük arról, hogy milyen sportolási lehetőségeik vannak, vagy egyszerűen csak félnek a kudarcoktól (úgyse vagyok képes semmire) így sokan inkább nem is próbálkoznak semmilyen sportba belefogni. 

Ebben szeretne segíteni Alapítványunk és együtt a társadalom többi tagjával minél több sérült embert bevonni a sportok világába.. Ehhez szeretnénk ismereteket adni, területet a közös sportolásra, találkozási lehetőséget épek és sérültek között. 

Céljainkat elsősorban parasportolók segítségével szeretnénk elérni, hiszen ők ebben a leghitelesebb személyek, akik teljesítményükkel rendkívül motiválóan tudnak hatni mindenkire, nem csak a sérült emberekre.

Szeretnénk minél több mozgássérült emberben felébreszteni a vágyat a sportolásra, és bebizonyítani számukra, hogy a korlátainkat át tudjuk lépni és képesek vagyunk olyan célokat is elérni, melyek talán magunk számára is lehetetlennek tűnnek. 

Eddigi eseményeink

Résztvevő sérültek száma

Résztvevő épek száma

Érzékenyítő tréningjeiken résztvevők száma

Tevékenységeink

Sportnapok, sportesemények

Szervezése, rendezése

Cégek számára

Csapatépítők, motivációs előadások, érzékenyítő – tréningek,- események, – napok szervezése és lebonyolítása parasportolókkal közösen

Érzékenyítés

Gyerekek/fiatalok számára iskolákban, óvodákban beszélgetés a parasportokról, parasportolókkal, közben megismertetni velük a sérültként élő emberek hétköznapjait, segíteni számukra megérteni és elfogadni – sportesemény megszervezése iskolákba, ahol parasportokat próbálhatnak ki parasportolókkal

Adománygyűjtés

Sportoláshoz szükséges sporteszközök, kerekesszékek beszerzése, utaztatáshoz segítségnyújtás, ennek anyagi hátteréhez adománygyűjtés

Sportegyesületek számára

Még nem integráltan működő sport klubok, egyesületek számára segítséget nyújtani, (felmérés, információ) hogy fogyatékos emberek számára is lehetségessé váljon szolgáltatásaik igénybevétele

Előadások, fórumok

sérültek és sérült gyermekek szülei, valamint sérültekkel foglalkozó szakemberek számára a sport rehabilitációs illetve habilitációs szerepéről, fontosságáról

Alapítványunk 2021 őszén kezdte el működését azzal a céllal, hogy minél több sérült embert bevonjanak a sportok világába.
Dani Gyöngyi és Sarkadi (Dóra) Krisztina együtt kezdték el szervezni az Alapítványt. Legnagyobb erősségük a tapasztalati tőkéjük, hogy mindketten mozgássérült sportolók, paralimpokonok voltak.

Jól ismerik a kezdeti nehézségeket, buktatókat, kifogásokat, melyek egy fogyatékos ember elé gördülnek amikor a sportolás elkezdéséről van szó. Tudják hogyan lehet megszólítani az érintetteket, képesek segíteni a számukra legmegfelelőbb sportág kiválasztásában, össze tudják kötni őket a választott sportág legjobb szakembereivel.

Csapatunk

Dani Gyöngyi – alapító, kuratóriumi tag

Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüstérmes kerekesszékes vívó. Tapasztalata, tudása, személyisége nyomán Alapítványunk munkája hiteles. Az eddigi mintegy 10 alkalommal megszervezett MERI Sportnapok lebonyolításában annak megálmodójaként és főszervezőjeként szerezte kezdeti rendezvényszervezői tapasztalatait. Pályafutása során is sok új sportolót szerzett a magyar paralimpiai családnak.

2021-ben Sportszervező Menedzser szakképesítéssel gyarapította tudását a Testnevelési Egyetemen.

Álma, hogy magyarország mozgássérült társadalmának a 40%-a rendszeresen sportoljon.

 

Jancsó Péter - kuratóriumi tag

Péter biztosítja Alapítványunknak a segédeszköz beszerzési hátteret. Ez főként a mozgássérültek sportolásához szükséges sporteszközök és aktív kerekesszékek beszerzését jelenti. Ugyanakkor Péter önkéntesként gyakran, akció-szerűen segített sérült embereket, szervezett számukra sportprogramokat. Az egyik ilyen akciója keretében mozgássérült gyermekeknek adományozott kerekesszékeket. (a terv 100 db kerekesszék kiosztása.) Az Alapítvány keretein belül szeretné tovább vinni ezt a vonalat.

Szalai Bernadett - kuratóriumi tag

Szalai Bernadett nagyvállalatoknál szerzett humánerőforrás vezetői és szervezői tapasztalatain túl, szívesen tart előadásokat a fent említett témákban. Nagyon szereti a gyerekeket és nagyon fontos küldetésének érzi az integrálást és az emberek segítését. Továbbá különböző sportok rajongója, amelyeket maga is előszeretettel űz, mint atlétika, úszás, síelés és lovaglás. Jelenleg hétköznapi élete része a lovasélet, mivel többszörös lótulajdonos. Szeretnénk ezen kapcsolatait és tapasztalatait is Alapítványunk hasznára fordítani.

Nagy Zsolt – támogató

Nagy Zsolt vagyok 27 éves 6 éve tartok motivációs előadásokat és érzékenyítő tréningeket. Mára már 1248 előadáson és tréningen is túl vagyok és ennek elismeréseként 2021-ben megkaphattam a Boldog Gyermekekért Boldog Családokért díjat amit a Felelős Szülők Iskolája adott át. Rengeteg kezdeményezésben veszek részt és szeretem támogatni azokat a projekteket amik előre viszik a társadalmat.

Fábián Attila – támogató

Fábián Attila, a téli sportok szerelmese, szakedző, már 5 téli paralimpián vezette Magyarország alpesi síző csapatát. Attila tudásával, ötleteivel és aktív közreműködésével segíti az Alapítvány munkáját.

Sarkadi Krisztina - kuratóriumi elnök

dorakrizta athen

Sarkadi Krisztina hosszú éveken keresztül maratoni versenyzőként jegyezte az atlétikai sportág (még Dóra Krisztina néven). A 2004-es Athéni paralimpiai csapat tagjaként sikeresen teljesítette a 42 km-es maratoni távot. Kitartása, szorgalma megkérdőjelezhetetlen. Több, mint 15 éves közigazgatásban szerzett tapasztalataival jól átlátja, hogy hogyan tudunk sikeres pályázatokat benyújtani és lebonyolítani. Vezetőként dolgozott anno a népszerű Agility Park működtetésében. Itt megtapasztalta, hogy milyen a sikeres érzékenyítés, hogyan kell egy ilyen jellegű munkát jól összehangolni, irányítani.

Nagy Balázs - kuratóriumi tag

Nagy Balázs a műszaki problémamegoldónk. Megjavít, átalakít bármit a célnak megfelelő működés érdekében. Siklóernyős oktató és tandempilóta képesítésekkel rendelkezik. Több kerekesszékes tandemrepülést hajtott végre. Ennek igény szerinti lebonyolításához minden eszköz a rendelkezésünkre áll.

Pancsa Emese – támogató

Pancsa Emese designer, környezetterző. Projektjeiben a társadalmi- és környezeti felelősségvállalás mindig a középpontban áll. Személyes kapcsolódás a társadalmi reintegrációban és a proaktív egészségmegőrzésben a vizuális kommunkáció területén is megjelenik. Támogató tagként az arculat és márka identitás kialakításával segíti a közös ügyet.

Báder Richárd – támogató

Báder Richárd vagyok 30 éves, az életem kerekesszékben csapatom, 
Jelenleg Budapesten élek és dolgozom. Sokat mozgok és sportolok (Kosár, kézilabda, tenisz, úszás maratoni futás és jelenleg vívás) mivel az állapotom romlását szeretném meg akadályozni. Szeretem két kézzel falni az életet, simán belevágok minden olyan új izgalmas dologba, ami érdekel, imádom a kihívásokat. Szeretek emberekkel foglalkozni és kommunikálni, ilyenkor nem csak egyszerűen beszélgetünk, hanem hidat is építünk, sérült illetve nem sérült ember között.

Bálint Éva - támogató

Közel 30 éve dolgozik az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben szomatopedagógus-  terapeutaként agysérült betegekkel és ugyanitt több mint 15 éve a kommunikáció és a PR felelőse. Ebben a minőségében számtalan rendezvényt és sporteseményt szervez és kommunikálja az intézetben folyó munkát a sajtó és a közvélemény felé.

Az Intézet lehetőséget nyújt több sportág kipróbálására és jó kapcsolatot ápol a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a paralimpiai sportolókkal, akik közül többen is az OORI falain belül rehabilitálódtak és kezdték kerekesszékes sport pályafutásukat.

Mind e mellet coach és NLP terapeuta is  és munkája során a coaching foglalkozásokon több sportolóval (ép és fogyatékos) is dolgozik együtt, a tapasztalat, hogy valóban igaz az a megállapítás, az eredmény, a teljesítmény „fejben dől el”. A sikerre mindenkinek szüksége van – viszont azt egyedül elérni nehéz.

Évi mind kommunikációs területen szerzett tapasztalataival mind az OORI-val való jó kapcsolat fenntartásában is nagy hasznára van Alapítványunknak.

Eseményeink

Kérdésed van? Írj nekük!

5 + 15 =

Támogatni szeretnéd Alapítványunk munkáját?

Akkor az alábbi módokon teheted:

Amennyiben pénzzel támogatnál:

MKB bank:
10103173-11987000-01006005

IBAN:
HU96- 10103173-11987000-01006005

(Cégeknek az adományról adóigazolást állítunk ki!)

Csatlakozhatsz önkénteseinkhez az alábbi email címen:

danigyongyi@paraktiv.hu

Köszönjük a partnereink támogatását!